4.10.2009

Valmistuneita


Keskiviikkona iski sitten se "kuuluisa retriittiflunssa" (= lähes kaikki neuleretriittiläiset ovat olleet jonkinlaisessa flunssassa). Itsellä se tosin on peruja jo kuukausia vaivanneesta virusperäisestä silmätulehduksesta, jonka takia sitten sain ihan poskiontelontulehduksenkin ja kaikkea muuta pikku kivaa. Neljä päivää mennyt sohvan pohjalla, ja ei ole oikein edes jaksanut neuloa. Lääkekuureja on päällä vinopino, saas nähdä milloin tästä tokenee.

Ennen retriittiä ehdin saada Ravelryn Syysvaihdon paketin. Siitä kuva tuossa ylempänä. Olin 40 e vaihtoryhmässä ensimmäistä kertaa ja oli kyllä mieletön paketti. Vihervaaranneli Vaasasta lähetti minulle paketin (itse lähetin kiihgille), joka sisälsi vaikka mitä kivaa. Täydellisesti istuvat itse tehdyt sormikkaat ihanasta alpakasta, Koigua (ensimmäiset Koigukeräni!), Katia Miskiä, suklaata, silmukkamerkkejä, ohjeita.. Olen vieläkin ihan ylionnellinen ja silittelen varsinkin Miskikeriä iltaisin toivoen niiden parantavan. Kiitos siis vielä kerran aivan mielettömän ihanasta paketista! :)

Retriittineuleeni valmistui myös jo viime viikon alussa. Neulova Ystäväni kyseli vinkkejä minulta, mistä langasta tämä kannattaisi tehdä kun ei Dropsin lankoja löytynyt. Niinpä lähdin lankakauppaan hänen seurakseen etsimään sopivia. Ihastuin samalla malliin ja kun kerran edullisesti löysin samaa lankaa JUST mun värisenä, niin pitihän se puikoille ottaa. Malli on uusimmasta Dropsin mallistosta, malli 116-2. Tein sen lyhythihaisena, sillä pidän siitä näin enemmän. Neuleeseen eksyi myös pieni virhe (.. tein sammat), mutta retriitissä mut saatiin puhuttua ympäri olemaan purkamatta. Kuka bongaa?


Lankana tässä on siis Gjestalin Topp't Täta. Menekki oli L-koossa lyhyillä hihoilla 760 grammaa. Lanka on ihanaa; superwashia, pehmeetä, ei liian kuuma. Oli jo viime viikolla töissäkin päällä. Tykkään ihan kamalasti. Ja JUST mun väristä. Napit ostin Eurokankaasta, Inoxin päällystettävät napit ja ohjeen mukaan virkkasin niihin päällyksen sitten. Alunperin ajattelin sellaisilla "norjalaisilla hakasilla" laittaa tuon kaula-aukon, mutta päädyin lopulta ohjeen mukaisiin nappeihin.

Sain myös valmiiksi Ravelryn Sock Knitters Anonymoys syyskuun haastesukat: Mystery Socks by Nancy Bush. Haaste oli itse mysteerisukka, mutta myös se, että sukat piti neuloa "keltaisesta". Keltaisen sävyn sai itse päättää, mä lasken nämä vielä keltaisiksi. Lankana on Ilulta tilattua Handu Handdyed sukkalankaa värissä Sunny. Aivan ihanat sukat! Saattaa kuitenkin lähteä joululahjaksi ison meren toiselle puolelle. Keltainen ei ole kyllä missään sävyssä oikein mun väri.

PS. ETSINTÄKUULUTUS
Löytyykö keltään edes pientä nöttöstä (10-20 g) sitä uutta Novitan Nallea aloevera + jojobaversiota tumman vihreänä? Eräästä vauvanneuleesta loppui kesken ja en uutta kerää tahtoisi millään ostaa kokonaan.. Voidaan sopia jostain korvauksesta! Ota yhteyttä mirzu @ lonien. net ! :)

13 kommenttia:

 1. Tosi kaunis! Eikä niitä pieniä virheitä sieltä huomaa. Mulla kyllä taitaa olla joka neuleessa joku virhe.

  VastaaPoista
 2. Olisiko "nappiliuskat" eri kokoisia? Mutta muuten on kyllä niin kivan näköinen että taidan haluta itsekin tommoisen!

  VastaaPoista
 3. Kun kerran tätä pyysit: palmikon kierrot ovat samanlaiset molemmilla puolilla, mutta yhdessä kohtaa on jäänyt pari kiertoa väliin. Olisiko se virhe tuossa? Ei muuten haittaa mitään. Ihan turhaa olisi ollut purkaa moisen takia.

  VastaaPoista
 4. Karoliina huomas oikein :) Huomasin sen joku 10 cm kohdan jälkeen, onneksi ne on identtiset molemmin puolin :D

  Heini, nappiliuskat on samankokoisia mutta silmukkalenkki napin ympäri vetää toisen "leveämmäksi" :)

  VastaaPoista
 5. Upea neule ja väri on kerrassaan herkullinen!

  VastaaPoista
 6. Ihana neule!

  Tarkoitatko Nalle aloeveran sävyä 391? Mulla ois 18 g nöttönen lankalaatikossa. Erän numero on 2369, jos sillä on väliä

  VastaaPoista
 7. Tosi nätti neule! Eipä tuota palmikon kierrossa olevaa virhettä huomaa ellei ihan katsomalla katso. Sitten jos vain toiselta puolelta puuttuisi palmikonkierto, se voisi jo pistääkin silmään.

  VastaaPoista
 8. On kaunis neule! :D Ja sukatki!
  Katoppas mun blogia siellä on jotain mukavaa.

  VastaaPoista
 9. Kiitoksia kommenteista :)

  Vihreää Nallea on ainakin toistaiseksi löytynyt pieni nöttönen, kiitos avuliaalle nettitutulle. :)

  VastaaPoista
 10. Aivan ihanuus <3 Ja tosi nätti ilman hihoja. Väri on ihan parasta :)
  En kyllä erottaisi mitään virhettä, ellen olisi tikun kanssa etsinyt Karoliinan kommentin jälkeen ;)

  VastaaPoista
 11. Onpa kauniit sukat, ja langan sävy aivan upea! Enkä mie kyllä virhettä löytänyt tuosta liivistä, kaunis sekin :)

  VastaaPoista