23.10.2009

Huono bloggaaja

Musta on tullut kamalan laiska bloggaaja viime kuukausina. Nytkin on vaikka mitä valmistunut, monesta oon ottanut kuvatkin mutta ei jaksa purkaa kuvia koneelle ja blogata töitä. On tullut vähän kynnys kun lukee toinen toistaan upeampia blogeja. Mitä mä näistä kertoisin? "Tein tällasen, se on kiva." Muut kertoo aina paljon siitä prosessista ja mitä muutti työssä. Mä en jotenkin osaa. Aivot ei toimi työpäivän ja koirien treenien jälkeen kyllä yhtään.

Kuitenkin koetetaan taas. Yllä on kuva Holvit-huivista, Pia Tuonosen malli. Lankana valkoinen Novita Florica ja kokoa on ihan kamalasti! Unohdin mitata, mutta tosi iso tästä tuli. Pituutta kärjestä kärkeen sellanen sängyn leveys ja 10 cm molemmista reunoista päälle, eli oisko se sit joku päälle 2m ? Korkeutta taas semmoinen melkein 160 cm leveä sänky. Meillä pingotetaan siis petarin välissä.. ;)

Reikärivejä tein 19 kpl ennen reunakaaviota. Tää on mun rakkaalle mummille joululahja. Tykkäsin tän neulomisesta, ei käynyt tylsäksi missään vaiheessa ja valmistui nopeasti. Ja todella kaunis huivi! Jopa mies bongasi nuo holvikuviot, ne on tosi vangitsevat.


Mun ikuisuusprojekti vuoden 2008 maaliskuusta asti. Aloittelin silloin 7v, Nallen ja Jussin jämistä log cabin-tekniikalla tilkkupeittoa. Alunperin oli tarkoitus tehdä noista maanläheisistä väreistä melkein 16-25 tilkkua, mutta alkoi uhkaavasti värit loppua (jonka takia valkoista, punaista ja sinistä lisänä..) ja en tahtonut liian kirjavaa peittoa. Niinpä nyt lokakuussa sain 12 tilkkua valmiiksi viimein ja virkkasin ne yhteen. Sen lisäksi vielä ympärille ketjusilmukkakerros ja tadaa - peitto on valmis.

Kokoa on 90 x 120 cm, peittelee juuri jalat sopivasti sohvalla istuessa. Sen lisäks mulla on kesken pari muutakin jämälankatilkkupeittoa, joten saadaan molemmat omille jaloille omat peitot. En ole vielä ainakaan punninnut tätä, toiveena ois että jaksaisin sen myös pestä jossain välissä kun siellä on vähän mitä sattuu koirien karvoja ja muita..

Ravelryssa on Sock Knitters Anonymous-ryhmä. SKA ryhmässä on joka kuukausi jokin "haastetehtävä"; tehdään jostain väristä, tietyn suunnittelijan malleista tai tietyllä tekniikalla sukkapari. Oon aika monena kertana osallistunut jo haasteisiin ja täytyy sanoa, että on laajentunut oma valikoima malleista, mitä tekisi. Lokakuussa yksi haastevaihtoehto oli tehdä jokin malli Jeannie Cartmelilta.

Itse valitsin langaksi Mokkasukan värissä Lapua, malliksi June 09 Solid Mysteryn ja sukat lahjaksi lähetän Yhdysvaltoihin host-siskolleni, jonka jalka on kokoa 41. Näin ollen oman jalan kanssa ei sukkaa voinut kokeilla, mutta miehen jalkaan meni ja ei pahasti kiristänyt joten luulisin niiden olevan sopivat hänelle. Kantalappua pidensin "omasta" kantalapusta 5 edestakaisin toistoa ja pituutta tuli myös enemmän. Tosi nätti lanka, sopi tähän malliin kyllä mielettömän hyvin!

Tiistaina Sellon neuletapaamisessa Marjutilla oli päällään uusin upea tuotoksensa. Mä halusin samanlaisen!! Sain nopean opastuksen ohjeesta (luo x silmukkaa, neulo Kristelin ohjeella konttineuletta, neulo hihat, tee vähän virkkausta ja i-cord) ja sen perusteella juoksin sitten kahvipöydä Anttilaan tarkoituksena hakea Puroa työhön. Mutta sieltä oli Puro loppu!

Onneksi tätä Novitan kampanjalankaa, Biancaa, oli tarpeeksi. Ja juuri mun väreissä. Ruskeaa ja turkoosia ja petroolia ja ruskeaa. Sitä sitten kasa syliin ja kassan kautta takaisin neulemiittiin. Eilen aloittelin sitten "ohjeen mukaan" tekemistä (tää tulee kai Ullan jäsensivuille sitten..) ja konttineuleen tekeminen onkin tosi addiktoivaa! Tällaista siis seuraavaksi valmistuu toivottavasti :)

5 kommenttia:

 1. Mulla on kans pitkiä bloggaustaukoja. Sitä vaan tahtoo olla elämässä niin paljon muutakin ettei aina ekana ehdi blogata.

  Tosi kivoja töitä sulla taas. Nuo sukat on valtavan nätit ja kiitos, kun vinkkasit mulle tuon suunnittelijan. Varmaan kaikki ilmaisohjeet jo kopsahti pdf:nä mun Ravelrykirjastooni ;) .

  VastaaPoista
 2. Jokaisella on joskus sellaisia kausia, että bloggaaminen ei kiinnosta.

  Sitä vain, että omasta mielestä kuulut näihin "hienoihin blogeihin", kuvat ovat upeita täällä, mielestäni.

  Tsemppiä pimeneviin iltoihin!

  VastaaPoista
 3. Wau, takista tulee taatusti upea! :o)

  Mulla on ollut myös jo kauan bloggaamistylsyys, en vaan saa aikaiseksi. Kaikenlaista olisi esiteltävänä, mutta kun ei nappaa -ja Iiris-hässäkkä vei viimeisenkin mielenkiinnon. Eiköhän se taas tästä, uusien tuulien myötä. :o)

  VastaaPoista
 4. Syksy, työt ja muut harrastukset tuntuu vievän aikaa pois bloggaamiselta. Älä turhaan pode huonoa omatuntoa asiasta, jokaisella tulee hiljaisempia kausia. Pääasia, että yhä pidät neulomisesta ja siihen on aikaa!

  Kaunis huivi! Ja mielenkiintoisen näköinen tuo Biancasta aloitttu konttineulejuttu. Hypistelin Bianca-keriä tässä taannoin Anttilassa, mutta en vielä ostanut. Jäi mietityttämään, miten värit asettuvat neulepinnalle. Nyt kun katson konttineuletta, alkaa tuntua siltä, että pitäisi kipasta kotiin Anttilan kautta. Mutta mitähän langasta tekisi... No eiköhän sitä jotain keksi kun kerrankin on valittu ihan lempparivärit lankaan!

  VastaaPoista
 5. Toisi kauniita neuleita Sinulla,aloittelijana voi vaan katsella suu auki,mitä kaikkea ihanaa langoilla ja puikoilla saa aikaan:)

  VastaaPoista