15.7.2009

Valmiita ja lankoja ja koiria


Kävin toissaviikolla lääkärissä hakemassa migreenilääkkeitä ja sain kuulla lääkäriltä "karuja totuuksia" painostani. Kaksi viikkoa nyt laihdutus- ja kuntoilukuuria takana ja lankavarasto kasvanut lähes 2 kg. Hä? Joo. Siirsin mun suklaa-jäde-mansikka-jäde-sipsi-keksi-himo-ostokset lankoihin. Oltiin Prismassa ruokaostoksilla ja mies kysyi, mitä haluaisin karkkiosastolta. Sanoin et "odota hetki" ja tulin lankaosastolta 1,2 kg kanssa takas. "Tää on terveellisempää!" (Ja kalliimpaa..)

Yllä oleva Regia Strech Color on tosin Anttilan lankahyllyltä. 2,49e / 50 g. Ostin kaksi kerää, niistä saa jotkut kivat sukat esim tähän tapaan. Siellä ois ollut harmaanakin, mutta jotenkin toi punertavan-harmaan-musta houkutteli enemmän.

Kannoin myös 400 g Novitan Puroa mukanani, mielessä tämä tunika uusimmasta Novitasta. Tykkäsin muutenkin aika paljon uudesta Novitasta. Monesta viime numerosta en ole löytänyt yhtä ainutta toteutettavaa mallia, mutta tässä oli aika monta ( 4-5 kpl ) kivaa. Tuo tunika, sen kanssa oleva pitsipipo, pari sivua myöhemmin oleva palmikkopipo Purosta, Rose Mohairista "pitsitaikajakku" ja ja 7 veljeksestä oli se sellainen vaaleanpunainen palmikko-pitsi-bolero tyylinen neule. Ne voisin kuvitella itseni päällä.

Koirien kanssa ollaan peuhattu paljon! Olin mökillä pari päivää, jossa terrierierrierit saivat juosta ja uida ja painia miten jaksoi. Eilen treffattiin taas kaverin aussipentulia, joka on meidän junnun ehdoton tyttöystävä. Näillä on tällaisia kivoja painileikkejä.. Hampaat vaan vilkkuu! Molemmilta nätisti vaihtunut kaikki hampaat jo. Meidän junnu on kyllä täysin reikäpää verrattuna vanhaan mammaan. R ei kuuntele oikeastaan mitään jos on kivoja kavereita ja ihmisiä ympärillä toisin ko T, joka on samantien kärppänä kuuntelemassa, mitä haluaisin seuraavaks sen tekevän. Pitänee jaksaa sen kanssa enemmin treenailla ;)


Aijoo. Sain myös Ilulta tilattua PukkIlua (joka loppui kuin lumikolat rautakaupasta lumisateella!). Samaan pakettiin otin myös perussukkalankaa ihanana pähkinänruskeana. Oliivi siis on PukkIlua. Aivan mielettömän nätin väristä ja oli kivan tuntuista. Tällaiset kuvausrekvisiitat meillä on takapihalla.


Ja jotain valmistakin on! Herranjestas, tän siitä saa kun pitää 10 + x työtä kesken, niin yksikaksi niitä valmistuu kamalaa vauhtia. Tämän aloittelin joskus ehkä maaliskuussa? Pitkään puuttui vaan reunapitsit. Lopulta otin itseäni niskasta kiinni ja poimin alareunasta silmukat ja neuloin pitsin ja samoiten kaula-aukosta poimin silmukat ja neuloin pitsin suoraan kiinni niihin. Hihan suihin en neulonut pitsiä, vaikka ohjeessa niin ehdotettiin. Lankana Novitan Rose Mohair ja malli on pari vuotta vanhasta Sandrasta. Erittäin mukava malli, lisää Ravelryssa.

Näin meillä nyt, tänään takaisin mökille loppuviikoksi.

9 kommenttia:

  1. Periaatteessa lanka on terveellisempää, mutta mietipäs jos oikein vauhdilla alat neulomaan ja tuleekin jännitupintulehdus tai joku tulehdus ranteeseen ;)

    En tiennyt, että Anttilassakin myydään Regiaa. Ei ainakaan Kuopion Anttilassa...

    VastaaPoista
  2. Nätti tuo villatakki! Itse katselin syksyn Novitaa ihan samanlaisia aatoksin, paljon oli kiinnostavia malleja. Enemmän kuin aikaisemmin. Ja jotenkin syksyn uutuuslangatkin (ja värit) vaikutti siltä, että kohta menee rahaa kamalan paljon :)

    VastaaPoista
  3. Mäkin tykkäsin uusimmasta Novitasta. Hauska kuulla, että monella kanssaneulojalla ollu samanlaisia fiiliksiä Novitoista.

    Mitä tohon laihdutuskuuriin tulee: mulla on käyny ihan samalla tavalla joskus kun oon koittanu laihduttaa! :D Oikeestihan lanka on terveellisempää, eikä sen ostamisesta oo mitään haittaa, jos a) siihen on varaa ja b) ne langat saa johonkin säilöön. Itsellä kauheat säilömisongelmat tällä hetkellä ja siks pienimuotoinen langanhankintalakko onkin käynnissä. ;)

    VastaaPoista
  4. Todella kaunis kietaisuneule! Samanlaista haaveillut itsekin jo kauan - ehkä sitten syksyn pimeyteen... :)

    VastaaPoista
  5. Mä tykkäsin kanssa uusimmasta Novitasta ja noista Novitan uutuuslangoista. Puroa kävin jo hamstraamassa kuopuksen villatakkiin ja seuraavaksi kokeilen varmaankin Tempoa ja sitä Nalle Aloe Veraa.

    Tsemppiä laihikseen vaikka tuota kietaisuneulekuvaa katsellessani mietin kyllä että miksi ihmeessä sun täytyy painoa pudottaa..

    Kietsu on kaunis :)

    VastaaPoista
  6. Heh, ihan samoja lankoja tuli täälläkin Anttilasta ostettua, ja uusin novita myös.

    VastaaPoista
  7. Kiitoksia kaikille :) Lankavarasto taas saanut kasvua aika paljon.. Jos lopettais hetkeks ja keskittyis neuloo sieltä jotain poiskin ;)

    Kiva, etten ole ainut joka tykkäsi uudesta Novitasta edes osittain!

    Hansu, ei meilläkään Keravan Anttilassa normaalisti ole, tiedä sitten mikä erä tuo on heille tullut. Ihanintahan ois jos Anttilat OIKEASTI alkais laajentaa lankavalikoimaansa enemmänkin tuosta Novitasta: nyt ollut sitä Silky Tweedia, keväällä oli Red Heartin Eco Cottonia, Regiaa, jne :)

    Anna-Kaisa, osassa langoista oli kivoja värejä, mut itken kyllä kovasti Isoveljen ja Woolin värikartalle! Nalleen ja 7v ne onneks jätti sen ihanan ruskean.

    Niina, kietsu on kyllä todella mukava ollut. Ja olin tosi yllättynyt Rose Mohairista, ei yhtään niin pörrönen ja karvaava ko mitä oon mohairin ajatellut olevan!

    Miia-Rebekka, nii-i. Ite ollut tyytyväinen, mutta kun oikein lääkärisetä törkeästi asiasta sanoo ennenko edes selvittää, minkä takia lekuriin menin niin kai se on pakko. Mulla on lähes valmis villatakki jo Nalle Aloverasta, ensikosketus siihen on tosi kiva! Se on huomattavasti pehmeempää ja ei ainakaan vielä neuloutuessa oo yhtään nyppyyntynyt.

    VastaaPoista
  8. Joo, Isovelin värikartta on todella kuihtunut ja Woolin läpeensä hempeä. Kaikkea ei ilmeisesti voi saada kerralla :(

    VastaaPoista
  9. Romi kuulostaa ihan meiän Ferkult pienenä, ja välil edelleenki. ;) Sil on kans tyttökaveri joku tuplasti oman kokonen lyhytkarvanen collie, vuoden nuorempi. Enää ne ei kovin usein paini, mut jos Ferkku saares lähtee haukkuen jonku lokin perään Tilkku tulee intona mukaan vaikkei tajuu minne on kiire. Ferkku taas ei oikeen ota vinkistä jos Tilkku koittaa et pitäis kepistä tapella.

    Jees, chekkasin sun blogin ku katoin Ravelrys et sun ravatarin pentu näyttää samalt ku Ferkku vauvakuvis. =)

    VastaaPoista