20.5.2007

Bonsai tunic

Ik:n kevät 2007 numerossa oli erittäin kivan oloinen tunika-liivi, jonka moni muukin on jo blogimaailmassa ehtinyt toteuttamaan. Itse pääsin nyt vasta sen kimppuun, kun olin tarpeeksi kauan harkinnut olisiko se omaa tyyliäni ja mistä langasta ja millä värillä sen tekisin. Lopulta uskaltauduin Novitan mustalla Tennesseellä (kuvat vääristävät väriä ruskeaksi, en malttanut olla kuvaamatta sitä illalla jo !). Oikein kiva siitä tulikin !

In the spring 2007 issue of IK was this Bonsai Tunic pattern. I've seen many bloggers already done it, and so I decided to make one also with black Tennessee-yarn from finnish yarn factory Novita. The pics doesn't show the color right, it really is black and not brown.


Tein koolla 42, Tennesseen tiheys ei ihan täsmännyt ohjeen tiheyteen mutta tarkoituksena olikin saada kokoa pienempi, jotta istuisi paremmin päällä. Ja alaosan pitsineule kuitenkin tuntuu antavan jonkin verran myöten. Tulikin täydellisen kokoinen neule, josta olen erittäin ylpeä! Kuvassa näköjään vähän roikkuu kainaloista, mutta kyllä se istuu oikein hyvin päälle :) Näköjään masu näyttää aavistuksen isolta, mutta se nyt on sitä kun kävimme kavereiden kanssa Tallinnan-risteilyllä ja on tultu syötyä ties mitä roskaruokaa ja namia viimeiset pari päivää :D

I made size 42. The yarn I had didnt match the pattern gauge, so I was trying to get the smaller size with making the bigger.. And it worked. The tunic is perfect althought I think it looks little bit funny in the pictures. But it really fits nice on me. And my belly is big 'cause I was on the cruise with my friends and have been eating only chocolate and fast food for couple of days.


Malli: Bonsai Tunic (IK kevät 2007, Norah Gaughan)
Lanka: Novita Tennessee, musta, n. 450g
Puikot: 3,5mm Addit
Muuta: nyöriä en vielä ole tehnyt, saas nähdä teenkö sitä ollenkaan. Käytössä sen sitten huomaa. Muuten onnistuin kerrankin jopa noiden kädentien viimeistelyjen kanssa ! :)

4 kommenttia:

 1. you are a very accomplished knitter. Your tunic is beautiful!!

  -sockapalooza fairy

  VastaaPoista
 2. Voi, olin jo unohtanut tuon mallin... Mutta näyttää kyllä niin mainiolta, että pitää toteuttaa joskus...

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia kaikille kommenteista ! :) Itsekin tykkään siitä ja kun tarpeeksi monessa blogissa sen näki toteutettuna, niin pakkohan se oli itsekin :)

  sockapalooza fairy, you just happen to read my blog this time of year when I get something actually done ;)

  VastaaPoista