18.2.2007

Pitsiä


Jee, VIIMEIN valmis. :) Ihana, ihana ihana pitsineuletakkini. (Josta mies valitettavasti ei osannut ottaa yhtään FIKSUA kuvaa.. Saatika onnistunutta sitten? Mistä voi tilata miehelle "Näin-kuvaat-neuleet-naisesi-yllä"-kurssin?)


Kauan tätä teinkin, syksyllä jo aloittelin Novitan lehdestä tätä petroolia pitsineuletakkia. Päätin tehdä "muutamia muutoksia" malliin.. Noh, alkuperäisen mallin kanssa yhteistä taitaa olla tuo pitsineule, joka sekin on ylösalaisin tässä versiossa ;) Mm. napit vaihdoin vetoketjuun, koska itse pidän vetoketjuista enemmän kun napeista. Ja vetoketjukin onnistui todella hyvin, ei pullota yhtään ! (Vinkkiä sain mm. täältä.)


Vaikka osassa kuvista ei olekaan vielä lankoja päätelty, niin nyt ne on. Joka ikinen. Niitä oli muutamia onneksi vain ja saumoja _ei yhtä ainoata_. Ihana malli siis ! Aloitin takin ylhäältä kaulasta ja päätin tehdä raglanhihat. Tuo pitsineule ja tämä Woolin petroolisävy vaan olivat niin ihanat, että tahdoin siitä toteuttaa elämäni ensimmäisen neuletakin.


Hihoissa on pitkät resorit, jotka saa myös käännettyä mutta useimmiten tykkään pitkistä hihoista jolloin hihoja ei tarvitse kääntää. Alhaalla taas alkuperäisestä mallista poiketen lyhyt resori. Ja oma ihana ekstrani on huppu ! Tosin pieni, mutta tykkään ihan älyttömästi hupullisista vaatteista ja takeista. Ei sen tarvi päähän mennä, mutta kunhan on jonkinlainen huppu niskassa. :)


Pitsineuletakki
Malli: Novitan Syksy 2006 lehdestä inspiraatio, mutta silmukkamäärä ja kaikki muu paitsi pitsikuvio omaa
Lanka: Novita Wool petroolinsinisenä, n. 400g
Puikot: 2,5mm ja 3,5mm Addit
Muuta: Aivan ihanan täydellinen ! Tykkään, nytkin on päällä. Ehdottomasti meni lempparineuleeksi tällä hetkellä, ykköseksi toodella nopsaan.

5 kommenttia:

 1. Ihana neuletakki! Eikös muuten vaan valmistukin nopeammin nuo ylhäältä aloitetut paidat :) Ehkä se on psyykkistä, kun tietää ettei tarvitse ommella yhtäkään saumaa...

  VastaaPoista
 2. mä en näköjään ole ainoa, jota petrooli viehättää tällä hetkellä ihan täysillä :D Upeita ovat molemmat neuleet!

  VastaaPoista
 3. Hieno neuletakki!

  Minulla on perintö-vintage-neule 60-tai 70-luvulta, jossa on ehkä jopa ihan tarkkaan sama mallineule. se löyttyy täältä: http://www.flickr.com/photos/66302214@N00/397737910/

  VastaaPoista