11.1.2009

Sairastupalainen täällä hei!


Hyi että mikä kamala nuhakuumeoksennusyskäkaikkimahdollisettauti muhun oikein iski tiistaina. Siitä asti oltu sohvan ja vessan varassa, muualle liikkuminen tehnyt tiukkaa (piti bussilla lähteä terveyskeskuksessa ke käymään ja matkaa on 7 pysäkkiä ja juuri ja juuri pääsin perille asti ilman, että piti bussikuskille esitellä vatsan sisältöä..) :s Mutta se on tarkoittanut kuitenkin, että kaikenlaista pientä neulomista on valmistunut, koska mihinkään aivoja vaativaan ei tästä kropasta ole.

I got a really bad flu. But it means, that I have had lots of time to do many little knitting projects since my brains won't do anything complicated. I have also watched the season 2 and almost season 3 of Bones. Gotta love that TV programm!


Pitkästä aikaan huovutetut lapaset. Idea Jaanalta ja Ravelrya selaamalla myös oli selkeästi Interweave Felted lehdessä ollut samantapainen ohje. Mallitilkkua ei jaksanut tehdä, ajattelin että tuli mitä kokoa tahansa niin käsipareja kyllä löytyy. Toiveena olisi kuitenkin ollut ystävälle hanskat, mutta tulikin sitten 10v veljelle hanskat. Huopuva lanka oli varastosta Novita Huopanen (jota en enää ikinä vahingossakaan osta. Kamalaa huopumisjälkeä!!) ja ranneosa 7 veljestä.

I felted some mittens. The idea is from Jaana and I also saw in Ravelry that Interweave Felted had the pattern for same kind of mittens. I didn't do swatch so it was all suprise that what size the mittens would have been. I hoped that they'd been right size for my friend, but I knew that I have all size hands around me (family, friends..) so the end result didn't really matter. I got perfect pair of felted mittens for my 10 yr old brother! ;) The yarn is Novita Huopanen, which I won't be buying anymore at all! It looks really bad, althought it should be felting yarn!


Sain myös tehtyä Gjestalin Maijasta (aaah rakastuin tähän lankaan, ekaa kertaa tein siitä sukat ja tokaa kertaa ylipäätänsä kun neuloin sitä!) Wyvern-sukat. Väri on täydellinen lohikäärme-sukkiin ja koko on omaan jalkaan juuri, eikä melkein passeli. Vielä on puikoilla Schachenmayr Nomotta Alpaka-langasta Chevalierit (lähes valmiit).. :)

I also did
Wyvern-socks from Gjestal Maija (oh, I fell in love with this yarn!) The color is perfect for dragon socks and the size couldn't be better! I still have Chevalier mittens on the needles.. :)

Malli: Wyvern (Ravelry-linkki)
Lanka: Gjestal Maija, 90 g
Puikot: 2,5 mm Addit pyörönä
Koko: 37

5 kommenttia:

 1. Tosi kauniit sukat! Itsekin tykkään Maija-langasta. Se on mukavan edullista lankaa ja neulomisjälki on siistin näköistä.

  Tuo Novita Huopanen -lanka taitaa olla huopumisominaisuuksiltaan melkoinen murheenkryyni. Itse en ole sitä ostanut enkä neulonut, kun olen törmännyt niin moniin huonoihin kokemuksiin. Kivan näköiset nuo lapaset kuitenkin ovat. Tuota ideaa pitäisikin kokeilla itsekin.

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat, ihanan värinen lanka!
  Ja juu, Huopanen on minunkin makuun pikkaisen liian tuhtia.. Ja se muuten taitaa huopua joitain muita lankoja enemmän, eli ei ihme jos tulikin 10-vuotiaan kokoiset. Mutta itse en tykkää siitä, kun se on niin PELTIÄ, mutta esimerkiksi mies taas tykkää juuri sellaisista. Että makuja monenlaisia.. :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Löysin tänne jostakin ja ihastuin oitis neuleisiisi! Uskomattoman ihania!!! Nuo lapaset ovat myös todella suloiset!

  Moitit Novita Huopanen -lankaa.. mikä olisi hyvä? Itselläni on jostakin muusta (en muista merkkiä..) tehty pipo odottamassa isopäätä, pipo kun ei kutistunut koskaan tarpeeksi, vaikka sitä kattilassa keitteli... ohjeen mukaan tehty ja langan piti olla siihen tarkoitukseen sopiva!? Huopasella ja samalla ohjeella sitten onnistui!

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kommenteista :)

  Voihan se olla, että Huopanen huopuu nätimmin eri koneella / linkouksella / jollain muulla, mutta omalla pesukoneella en ole kyllä koskaan saanut siitä nättiä, pehmeää ja joustavaa huopumisjälkeä. Esim Fritidsgarn huopuu omassa koneessa samoilla spekseillä huomattavasti nätimmäksi ja sitä ajattelin tästä eteenpäin hankkiakin, jos aion huovutella jotain :)

  VastaaPoista