3.3.2007

Kirjoja ja neuleita

Tilasin jokin aika sitten Amazon.comista muutaman kirjan suositusten perusteella. Nämä yllättivät TÄYSIN minut, olen aivan haltioissani. Aivan ihania !


Ensimmäinen kirja on "the Knitter's Handy book of sweater patterns", Ann Buddin tekemä. Ihana paksu kierrekantinen kirja, jossa on esitelty eri neuletyylit paidoissa; istutettu, raglan, kaarre, satula, jne. Jokaisesta on tarkat ohjeet, miten toteutetaan viidellä eri langantiheydellä, lasten ja aikuisten koossa, V- ja tavallisella kaula-aukolla sekä vielä neuletakkina että paitana. Älyttömän fiksu ja ihana kirja !


Kierteet ovat aivan paras asia, kirjan voi laittaa pöydälle ja seurata taulukosta silmukkamääriä ja rivimääriä ja muita samalla kun kaventelee. Olen rakastunut, tämä menee ehdottomasti ykkössuosikikseni kirjahyllyssä!


Toinen kirja on "Traditional Fair Isle Knitting" Sheila McGregorilta. Alkuosassa on Fair Isle-neulonnan historiaa, vinkkejä neulomiseen, perusteita kerrottu. Loppuosassa on yli 170 mallikuviota, joita voi käyttää lapasissa, paidoissa, pipoissa, jne. Uskomattoman nättejä. Tällaista olen kaivannutkin, menee myös tuonne hyllyyn helposti saatavalle paikalle.

Alpaca-takki on kesken, suoran neulominen 3,00mm puikoilla pitkään alkaa puuduttaa, joten aloittelin rinnalle uutta työtä sitten.. Anttilassa hiplasin Tennesseen metsänvihreän sävyä, ja oli pakko nappasta 500g mukaan, jotta voin sitten tehdä siitä sellaisen slipoveri-paita-systeemin. Suoraa enää alaosa tekemättä, eiköhän tämä tästä valmistu nopsaan !

1 kommentti:

  1. Hih, meninpäs ja tilasin itsellenikin ton ylempänä olevan kirjan. Tää on ihan sun syytä ;)

    VastaaPoista