11.4.2007

Paaljon valmista !

Jej, olen saanut paljon valmista pääsiäisloman aikana. Nyt on kiva esitellä muutama valmistunut työ, kun tuntuu ettei pitkään aikaan taas olekaan mitään valmistunut !

Ensin viimeisen 3vko tuotokseni; IKn Arwen. Jokunen arvasikin sen oikein yhdessä aiemmista postauksista.. Näin tästä eräänä yönä unta suklaanruskeana ja seuraavana päivänä oli PAKKO hakea kaupasta tuota 7v tuossa värissä. Nyt on suklaanruskea keijukaisunelma valmis.

Kaikenlaista uutta opin tätä työtä tehdessä. Koin itseasiassa suurenlaisen valaistuksen saumojen suhteen hupun saumaa ommellessa! (Siinä vaiheessa olin jo hihat tehnyt, joten ne jouduin sitten purkamaan ja ompelemaan uudestaan..) Ikinä en ole näin nättejä saumoja tehnyt kuin tähän neuleeseen ! Sivusaumoja ei edes erota.

Saumojen lisäksi uutta oli taitettu alareuna. (Roguessahan olisi samanlainen, jos sen saisin joskus puikoilta myöskin pois..) Tuli niin nätin viimeistellyn oloinen reunus, että aloin miettimään miksi en ole aikaisemmin tätäkään ymmärtänyt. Kivaa oli ohjeessa myös sekin, että huppu tehtiin samantien valmiiksi (takkihan koostuu kolmesta palasta; etuosat + takaosa. Etuosien kanssa samaan aikaan tehdään hihat sekä huppu.) ja reunoissa tosiaan on molemmin puoliset palmikot. Palmikkokuvion oppi nopeasti ja tykkäsin kovasti tehdä sitä! Opin myös tekemään 2+2 palmikkoa ilman palmikkopuikkoa.

Malli: Arwen (IK Winter 06)
Lanka: Novita 7 veljestä, ruskea, 600g + risat viidennestä kerästä (n. 620g)
Puikot: 3,5mm sekä 4,0mm Addit 80cm
Muuta: pitoon ehdottomasti! Täydellinen ohje, täydellisesti onnistunut neule. Tykkään siitä, että on aavistuksen lyhyt vyötäröltä, istuu jotenkin itselleni todella kivasti. :)


Lomamatkalla Lappiin pääsiäisenä otin mukaan kaksi sukkakirjaa, kolme sukkalankaa sekä nipun 2,5mm sukkapuikkoja. (Ok, yksi lankakerä ja puikkosetti oli niistä aiemmin valmistuneista Austermann Step-langasta tehdyistä sukista..)

Ensimmäisenä valmistui siskolle suoraan (jonka takia huonot kuvat, oma kamera jäi kotiin ja sisko otti samantien käyttöön sukat niin piti kärvistellä omalla kamerakännykällä.. Uusi puhelin muuten tilattu!) Novita Woolista ja uudesta neulekirjastani "Favorite Socks" malli nimeltä Embossed Leaves Socks. Ohje on alunperin julkaistu IK:n Talvi 2005 lehdessä.

Näissä sukissa opin myös paljon uutta myös (olen viikon aikana oppinut neulomisesta ja viimeistelystä enemmän kuin pitkään aikaan.. Ihanan opettavaista ollut!). Kärkikavennukset oli erikoiset (jos kuvasta saa selvää :D). Siitä syntyi tuollainen tähdenmallinen kavennus. Silmukoiden luonti oli myöskin erilaista (tai silmukat luotiin perinteisesti, mutta ne kaksi ensimmäistä kierrosta). Kantapää oli myös uusi tuttavuus itselleni, siinä tehtiin sileällä kantalappu, jonka molemmissa reunoissa 3 ainaoikeaa-silmukkaa. Näistä silmukkariveistä sitten poimittiin kantapään silmukat ja tuli niiin siistit :o Ei ollenkaan sellaista perinteistä reikäriviä, jonka normaalisti onnistun saamaan sukkiin..

Malli: Embossed Leaves Socks (IK Talvi 2005 / Favorite Socks)
Lanka: Novita Wool, violetti, n. 120g
Puikot: 2,5mm sukkapuikko-Addit
Muuta: Jostain syystä toinen sukka oli aavistuksen isompi TAAS kuin ensimmäinen, vaikka kahden päivän erolla tein ne (.. ei kai se voi niin paljoa se oma neulomistiheys muuttua hetkessä??) Mutta siskolle kelpasi ja pistikin heti käyttöön Lapissa.

Junamatkalla takaisin kotiin tein sitten loppuun tuon parin pari viikkoa sitten valmistuneelle sukalle. En edes yrittänyt saada raitoja kohdistumaan, sillä ihan kotikäyttöön ja kenkiin nämä sukat kuitenkin menevät. Tässä onnistuin myös toisesta sukasta saamaan aavistuksen isomman kuin toisesta.. Pitääköhän sitä alkaa tekemään sukat samaan aikaan??


Malli: Fancy Silk Sock (Knitting Vintage Socks)
Lanka: Austermann Step, n. 60g (lankaa jäi vaikka kuinka yli vielä !!)
Puikot: 2,5mm sukkapuikko-Addit
Muuta: mukavat perussukat, aavistuksen huomasin sitä rasvaisuutta langassa neulottuani sukkaparin Woolista sitä ennen. Jalassa tuntuu kuitenkin aivan unelman pehmeältä ja tämä väriyhdistelmä on juuri se, mistä tykkään! :)

Huih, noin paljon valmistuneita töitä kerralla ! Nyt tahtoisin jonkinlaisen puuvillaisen pipon kun täällä rannikolla tuulee mutta villapipot on liian paksuja. Samoiten jonkinlainen keväthuivi olisi ihana! (Vilman Sagittaria on ehdolla ainakin malliksi.. :))

7 kommenttia:

 1. Hieno Arwen! Mun mielestä neulomisharrastuksen parhaita puolia on se, että näkee oman kädenjäljen ja taitojen kehittymisen ihan konkreettisesti. Onnistuneet neuleet on niiiiin ihania :-)

  VastaaPoista
 2. Niinpä ! Tuli siinä kun oppi noita uusia asioita aivan ihania "ahaa"-elämyksiä; miksi en ole tehnyt näin ennen :D

  VastaaPoista
 3. Arwen on tosi hyvännäköinen.

  Ja eka Embossed pääsi multakin just puikoilta, josko vielä sen toisen jaksais...

  VastaaPoista
 4. Jei! Se on vihdoin valmis :) Sopii sulle tosi hyvin! Pitäisköhän itekin kokeilla tuota mallia.. Ja kivoja sukkiakin oot taas tehnyt.

  VastaaPoista
 5. Arwen on tosi kaunis! Ihan parasta että harrastuksessaan kehittyy ja sen huomaa myös itse! =)

  VastaaPoista
 6. Kaunis Arwen! Ruskea on niin ihana väri. Oli kiva lukea että olit oppinu niin paljon kaikkea, se on ihanaa kun oppii jotain uutta :) Paljon kaikkea oot saanu valmiiksi, voi kunpa minäkin saisin aikaan jotain... Ja iiihana koira siellä lopussa :D

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia kaikille kommenteista, lämmittää kyllä mieltä kun muutkin tykkää tuosta :)

  tinna, joo. Blogikoiran mielestä jos kuvataan lattialla niin hänen täytyy olla mukana kuvassa.. ;)

  VastaaPoista