11.12.2015

Pikku-Ehta Elsa-mekkona


Edelleen ollaan välillä aina vähän vieraalla maalla, kun päädyn ompelemaan. Lapset tosin ovat tottuneet jo ompeluun ja isompi toivookin joululahjaksi "lasten ompelukonetta". Itsellä on vielä niin paljon opittavaa tuossa lajissa, mutta kyllä se on ihana neulomisen rinnalla kun ommellessa saa eri tavalla valmista nopeasti! :) Ja lapsille äidin silmää miellyttävää käyttövaatetta. 

Viikonloppuna valmistui nuoremmalle tytölle (3,5v) koot.fi:n Pikku-Ehta kaavalla collegemekko. Tässä oli itselle uusia juttuja aika monta! Taskuja esimerkiksi en ole kertaakaan tehnyt, saatika tuollaisia pyöreitä, kantattuja taskuja. Niistä tuli aika kivat! Lisäksi kauluksessa tein resorin eri tavalla kuin aiemmin (kantaten), joka sekin oli uutta. Hihan pitkät resorit oli hauska lisä, samoin helmaan kumpparin laitto. 


Kangas on harjattua collegea Kangastukusta, hihan ja taskun resorit on valkoista resoria käsityömessuilta (en muista kenen, indiekangasmyyjien luukulta ostettua) ja kauluksessa ja taskuissa käytetty valkoista viskoositrikoota Kangastukusta. 

Tämän mekon nimesi kuopus Elsa-mekoksi. (Disneyn Frozen-elokuvan pääsankari.) Kun on kuulemma "ihan samanvärinen kuin Elsan mekko!" 

Kaava: Pikku-Ehta
Koko: 105 (3 vuotiaalle, joka käyttää 104-116 väliltä vaatteita) 
Kankaat: Kangastukku pääasiassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti