2.1.2015

Icarus shawl


Tätini esitti alkusyksystä toiveen uudesta värikkäästä kolmiohuivista. Olen vuosi sitten tehnyt hänelle ruskea-punasävyisen Revontulen, joten nyt toiveena oli jotain vihreää. Vironvillaa tähänkin suunnittelin ja olin menossa sopivasti Tallinnaan lokakuun puolivälissä, josta nappasin vihreäsävyisen vyyhdin mukaan. Revontuli on neulottu jo niin monta kertaa, että päätin kokeilla jotain muuta. 

Icarus Shawl on vanhasta Interweave Knitsistä (vuodelta 2006) ja löytyy itseltäni esim Best of Interweave Knits-kirjasta. Olen tehnyt Icaruksen kerran aiemmin, vuonna 2008 Novitan Woolista. Se on edelleen yksi lempihuiveistani koon ja mallinsa vuoksi, jonka takia tähän päädyinkin. 

Niinkuin silloinkin, niin nyt myös loppui lanka kesken. Sain tehtyä chart 1 ja chart 2 kokonaan, mutta chart 3:sesta valmistui vain neljä riviä. Silti huiville tuli kokoa älyttömästi, kärkien väli on n 210 cm. Oli ihana neuloa paksuilla puikoilla kauniin väristä lankaa ja tämä ei ollut edes niitä karkeimpia vironvillalankoja, joita olen neulonut. 

Malli: Icarus Shawl (Interweave Knits, Summer 2006)
Lanka: Aade Long artistic 8/2, yksi vyyhti
Puikot: 4,5mm 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti