28.9.2012

Still light

Tähän malliin ihastuin jo silloin, kun se julkaistiin. Pitkään kuitenkin aristelin mallin neulomista, eihän se voi näyttää hyvältä mun kropalla. Parissa neuleretriitissä näin kuitenkin tunikaa erimallisten naisten päällä, ja pikkuhiljaa alkoi omaankin tajuntaan iskeä se, että tää piruvie näyttää hyvältä lähes kaikkien päällä! Uskomattoman nerokas malli siis.


Viime kevään retriitissä sitten viimein sain innostuksen niin isoksi, että päätin aloittaa samantien kotiin päästyä tunikan. Langaksi valikoitui kauan marinoitunut Dropsin Alpaca ihanassa siniharmaameleeratussa sävyssä, jota olen ihastellut lankalaatikoissani jo ainakin viitisen vuotta. Lueskelin Ravelrysta ensin paljon muiden projektien kommentteja ja yhtenäistä lähes kaikille oli se, että tunikasta tulee iso, jos tekee kokoaan vastaavan. Joten normaalisti L-XL kokoinen minä aloittelin sitten koossa M tekemään! Hurjaa, en muista milloin olisin M-kokoista viimeksi neulonut/ostanut :D


Raglanlisäyksiä tein silti edelleen ohjetta vähemmän, olisi muuten tullut liian iso heti alkuunsa. Ja hyvä, että tein, sillä nyt se on juuri täydellisen istuva. Hihoissa myöskin koetin vähän väliä päälle, ohjeen mukaan olisi tullut liian pitkät omaan makuun. Helmankin tein kertaalleen ohjeen mukaiseen pituuteen, mutta en ollut siihen tyytyväinen, joten melkein 10 cm purkasin siitä pois. Eli oikeastaan pienensin M-kokoa edelleen pituuksista, ympärysmitaltaan se taas on juuri sopiva. Tykkään! (Aijoo, malli siis Still light.)

3 kommenttia:

  1. Minullakin on ohje tuohon tunikaan ja on vaan jäänyt aloittamatta. Hyvä että annoit vinkkejä tuosta koosta niin etten sitten joskus neulo itselleni liian suurta.

    VastaaPoista
  2. Olen itse odotellut juuri samasta syystä, kun epäilyttää, että näyttäneekö tuo hyvältä minun päällä. Vaan ehkä nyt viimein (siis sitten, kun joululahjat on alta pois...) olisi tämän aika. Todella kauniille näyttää. :)

    VastaaPoista
  3. Pitää vielä tähän vanhaankin postaukseen kommentoida, että tämän sun toteutuksen nähtyäni päätin vihdoin tehdä itsellenikin Still Lightin. Ja tajusin myös sun vinkkien ansiosta tehdä kokoa pienemmän, joka olikin juuri soppelin kokoinen. Tattista siis! Vielä puuttuis pätkä hihasta ja helmasta, ja saan ihanuuden käyttööni. :)

    VastaaPoista