22.1.2012

Rick


Nämä sukat oon aloittanut Ravelryn mukaan kesäkuussa 2010. Eli aika kauan aikaa sitten.. Toinen sukka oli valmis, toisesta neulottu resori. En tiedä, miksi nää jäi sitten kesken kun musta ekan sukan neulominen oli ainakin ihan kivaa ja siitä tuli tosi kiva sukka. Sitten nämä hautautuivat keskeneräisten pussukkaan, joka kolme muuttoa seurasi mukana ja josta en ikinä saanut näitä työn alle kaivettua.

Sen verran olin kuitenkin koskenut näihin, että olin työssä kiinni olevat puikot vaihtanut toisiin, ajatuksella "kyllä mä muistan sitten vaihtaa takaisin pienempiin puikkoihin kun teen nää loppuun". Kuka arvaa? En muistanut. Viikko sitten kaivoin nämä naftaliinista, en muistanut puikkomuutosta, tikuttelin varren, ihmettelin että onpa käsiala löystynyt, tai ehkä se johtuu vaan langasta? Jatkoin sisukkaasti, kantapää, jalkapöytä.. Aloin laskeskelemaan ekasta sukasta, että missäs vaiheessa aloitan kavennukset varpaita varten jotta on sama määrä kuviotoistoa. Tajusin, että ei jummijammi. Toinen sukka on REILUSTI isompi kuin se ensimmäinen. Se ensimmäinen on hyvin istuva, kaunis neulepinta ja se toinen, uudempi sukka on epäsiistillä neulepinnalla ja jalassa pyörivä. En jaksanut purkaa kokonaista sukkaa, joten tikuttelin loppuun. Ärsyttävää, mutta ehkä nää pääsee kotisukiksi (tai sitten tyrkkään äidille, joka ei ole niin perfektionisti kuin minä..)


Malli: Rick (Cookie A:n kirjasta)
Lanka: Noro Kureyon Sock, n. 60 g
Puikot: eka sukka ja tokan resori 2,25 mm, tokan sukan loppuosa 2,75 mm

Molemmista kuvista huomaa mm varvaskavennusten kohdalla, että toinen tehty pienemmillä puikoilla kun toinen, kun käsiala on tiukempaa toisessa.. Pöh.

1 kommentti:

  1. Tosi kauniit sukat. Luulen että tuo pieni käsialan ero häipyy käytössä ja viimeistään kun sukat on pesty pariin kertaan. Jos koko on suurinpiirtein sama pienet käsialan erot häipyvät kyllä. Noitahan sattu kaikille meille :)

    VastaaPoista