21.11.2009

Lapas.. eiku sukkakuukausi


Marraskuun piti olla Lapaskuu. Sain kolme paria lapasia tehtyä, kun sukkainnostus yllätti takavasemmalta. Täällä on valmistunut kahdet kirjoneulesukat Nancy Bushin kirjasta "Folk Socks". Hassuinta innostuksesta tekee sen, että en ole kirjoneule ihminen. Yhtään. Ollenkaan.

Yllä on Finnish Socks, lankana Novita Nalle 100g ja Novita Nalle alovera 100g (valkoista ei tavallisena löytynyt?). Itselle uusi kärkikavennus.

Nää ei oo kirjoneulesukat, vaan "mosaic stitch" sukat. Ravelryn SKA-ryhmän marraskuun mysteerisukkaa. Viimeinen vihje tulee huomenna. En ole ennen tehnyt tuolla tekniikalla paljoakaan mitään, yllättävän helppoa! Olisi ehkä aavistuksen enemmän kontrastia olevat langat voinut valita, mutta tykkään silti jäljestä. Ja ne värit silti sopii hyvin yhteen.

Ja sitten Folk Socks-kirjasta myös "Welsh Country Stockings". Novita Nalle jämiä, ruskeana ja farkunsinisenä. Farkunsininen on jostain vuosituhannen alusta. Vähän piti säätää, kun lanka oli ohjeen lankaa paksumpaa, mutta nätit niistä tuli silti. Tykkään. Ja sain varastoa pienennettyä.

Jos seuraavaks tekis muuta ko sukkia? Yhdet lapaset vielä ainakin lapaskuuhun ois kiva saada! :)

2 kommenttia:

  1. Kauniita sukkia. Etenkin noi vikat pisti silmään, hyvällä tavalla =)

    Jännä, miten sukka- ja lapaskuukausina aina käy niin, että ne "väärät" jutut alkaa kiinnostaa enemmän. =)

    VastaaPoista
  2. Ihania sukkia! Semmoista se on kun se inspiraatio pistää, ei voi kun seurata sitä =)

    VastaaPoista