24.8.2009

Valmiita töitä


Vietimme miehen kanssa viikonlopun koirien kanssa mökillä. Se on aina yhtä ihanan reuntouttava paikka. Mies onneksi tykkää ajaa autolla, joten itselle jää sitten sitä neulonta-aikaa automatkoilla ja myöskin mökillä. Koirista kun ei siellä tarvi huolehtia kun metsää ja maita on vaikka kuinka ja muutenkaan ne eivät pitkälle pihasta lähde.


Viime viikolla valmistui ensin jo helmikuussa aloitettu Tangled Yoke Cardigan. Lankana oli Rowanin Felted Tweed värissä Cocoa kiss ja lankaa kului aika tarkkaan 375 grammaa. Kokona oli 38". Modauksina tein vartalosta n 2" pidemmän ja näin ollen nappeja tuli myös vähän enemmän. Ei se nappilista noin rumasti livenä törrötä, mies taas osannut katsoa onko kaikki kunnossa kuvia ottaessa :D Hihat venähtivät aavistuksen kastelussa, mutta toisaalta ovat juuri sopivat nyt omasta mielestäni. Ravelryssa enemmän.

Mies taas pyysi itselleen villasukkia. "Ko sä neulot kaikille muille kaikkea ja mulla ei ole villasukkia.. toisaalta en kyllä ehkä osaa käyttää kun ne on aina ollut kamalan pisteleviä ne sukat." Tein lähes perussukat Novitan 7 veljeksestä ja ei kuulemma pistele yhtään! Koko on 42, silmukoita 44. Joustinta 10 kerrosta, jonka jälkeen 3o,1n ribbiä vaihdellen joka toinen rivi täysin oikeaa. Päässä nauhakavennukset. Lankaa kului 110 grammaa ja mies on todella tyytyväinen!

Pakkubaktus on pyörinyt paljon ja viime neuletapaamisessa kun olin mukana, niin melkein puolet osallistujista neuloivat Baktusta! Kai munkin piti se sitten neuloa. Langaksi valikoitui Secret Woolin sukkalankaklubista saatu Indie Dyerin 100 % merinosukkalanka, joka on täysin pätkärääkättyä ja mitä erilaisimmissa pastellinsävyissä. Tämä huivi pääsee joulupukin konttiin, sopii eräälle kuin nenä naamaan ;) 100 grammaa meni tähän.


Väsyneet pikkupiskit mökillä. Niillä oli viihdettä rannalla pulikoimisesta, nuoremmalle tehtiin verijälkeä, käytiin lähikaupungissa kaupunkikävelemässä ja vaan hepulointia mökin pihalla. :)

9 kommenttia:

 1. Kauniita neuleita! Tangled Yoke Cardigan on tosi nätti.

  VastaaPoista
 2. Kivoja neuleita! Neuletakki on tosi kiva, samoin täytyy sanoa, että perusneuleita (sukat) on turha halveksia: ovat kivan näköisiä ja yleensä niille tulee käyttöä.

  VastaaPoista
 3. Nätti ja kivan värinen tuo Tangled Yoke Cardigan. Ja baktus! Minkä värinen, tahtoo!

  VastaaPoista
 4. Voi, miun on ihan pakko saada uusi Tangled Yoke - langatkin on jo...

  VastaaPoista
 5. Ookkos laihtunu? Voisikko siinä tapauksessa lähettää vähän itsekuria tänne Tampereenki suuntaan, kiitos? :) Herkullisia on molemmat valmistuneet neuleet!

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia kaikille :)

  Sanni, joo perusneuleet on kyllä yks parhaista asioista. Niitä on tosi ihana tehdä aina välillä "monimutkaisten" välissä :)

  Anna-Kaisa, siitä tuli yllättävän kivan värinen :D Sillä lanka itsessään ei houkutellut mua taas yhtään..

  Lotta, oisinkin! Ainakaan vaaka ei sano että oisin, vaan samoja kilomääriä. Työterkkarilta tuli kanssa kovaa kyytiä: verikoe seurantaa kolesterolista ja "katotaan sitten ensi kesäkuussa, ainakin se 15 kiloa pitäisi saada pois".. Plääääh! Itsekuria tännekin!

  VastaaPoista
 7. Mukavan näköinen Tangled Yoke tuo! Itse tein siskolle lahjaksi suklaan (?) värisestä Rowanista, ja aina välillä oon kyllä aatellut että pitäis tehdä itellekkii! :)
  Tykkäsin kovasti noista Eunny Jangin "pre-IK:n päätoimittaja" -malleista, nykyäänhän se ehtii vaan suunnittelemaan jotain käpysiä huivinreppanoita....

  VastaaPoista
 8. Oi, miten kaunis neuletakki! Ihana väri!

  VastaaPoista