5.4.2009

Suklaisia leipomuksia


Sain muutama viikko sitten aivan kamalan hingun ja inton ja kaikkea tehdä harmaa mohairinen kietsu. Sellainen, jonka voi heittää kesäiltana vaan kevyesti topin päälle mökillä ulkona istuessa tai kotona televisiota katsoessa. Kevyt, ohut, helppo. Ei muuta kuin Ravelryyn ensin tutkimaan mitä sieltä löytyy. Takaraivossa kummitteli jokin kietsu, jossa oli alareunassa pitsikaistale, mutta millään en sitä meinannut löytää ennenkuin selasin hyllystäni kaikki vanhat lehdet läpi. Syyskuun 2006 Sandra-lehdestä tämä malli lopulta löyty!

Langaksi valikoitu Novitan Rose Mohair, sillä se oli edullinen, nopeasti saatavilla ja se ei karvaa läheskään niin paljoa kuin mitä muutama muu kokeilemani mohair. Neulominen on ollut nopeaa, vähän päälle viikko ja kiinnittelen pitsikaistaletta alareunaan jo. Poikkean ohjeesta hieman, sillä neulon pitsikaistaletta alareunaan samalla kuin kiinnitän sitä. Menee helpommin ja tulee nätimmin kiinni työhön. Sen jälkeen vielä kauluksen pitsit ja hihan suiden. Ehkä ehtii siis kesäksi.

Olen innostunut leipomaan kaikenlaisia leipomuksia. Yläasteella köksä oli yksi inhokkiaineistani (eikä kamala opettaja auttanut asiaa yhtään!) ja olen aina ollut todella huono leipomaan. Legendaksi on muodostunut tarina, jossa vaihto-oppilasvuotenani Amerikassa päätin tehdä piparkakkuja suomalaisittain ihan taikinan teosta asti. Printtailin ohjeen, käänsin aineet ja määrät paikalliselle kielelle ja suurimman osan aineista löysin sellaisenaan, osan päätin soveltaa. Ainekset sekaisin, ohjeen mukaan taikina jääkaappiin "kovettumaan". Ihmetys oli suuri, kun päivän (ja vielä viikonkin!!) päästä taikina oli ihan vetistä. Päättelin sen johtuvan soveltamisesta, sillä jos paikalliset ainesosat eivät toimikaan samalla tavalla. Lopulta rupesin tavaamaan ohjetta uudelleen, ja karu totuus selvisi.

Olin unohtanut jauhot.

Kuvassa aivan mielettömän herkullinen suklaajuustokakku. Suosittelen ohjetta lämpimästi.

3 kommenttia:

 1. Meinasin just ite samaa, harmaata mohairneuletta, jotain kieputettavaa tai sellaista. Mutta muut neuleet jyrää ensin edelle.

  Suklaakakku on varmasti hyvää! Nam!

  VastaaPoista
 2. Ehkä sitä on siis liikkeellä, #irkissä kanssa liis kaipili jotain harmaata kietsua :D

  VastaaPoista
 3. Kauniin näköinen malli ja varmasti lopputuloskin on kaunis ja monikäyttöinen. Mohairista ja kevyttä neuletta olen itsekkin suunnitellut. Saa nähdä muuntuvatko suunnitelmat teoiksi, kun ihailee muiden aikaansaannoksia.

  Ja herkullisen näköinen suklaakakku!

  VastaaPoista