25.9.2012

Kastemekko

Viimeistelin nuoremman neidin kastemekon edellisenä päivänä ennen ristiäisiä (tyypillistä), mutta onneksi sain valmiiksi. Siitä tuli valtavan kaunis, täysin mun mieleen ja aivan ihana. Mallin pohjana on Scallop Edge Dress, josta pidensin vain helmaosaa todella paljon. Helman pituus tohon nauhaan on 80 cm, joka näytti parhaalta testaillessa.
Langaksi valikoitui siis Menitan oma Silk Dream (villa-silkkisekoitus), joka olikin täydellinen valinta. Pieni kiilto antoi neulepinnalle ylellisen oloisen vivahteen. Puikkoina taisi olla 3,5 mm puikot. Lankaa kului 6,5 kerää, eli about 330 grammaa. Mekko palveli lauantaina oikein hyvin pienen ristiäisissä, ja meni kaappiin odottamaan seuraavaa sukuun syntyvää pienkoista hamaan tulevaisuuteen. Toivottavasti pääsisi siis vielä käyttöön! :)

7 kommenttia:

 1. Yksinkertainen on kaunista :) Mie tein aikoinaan bambu-puuvillasta tytön kastemekon. Siinä oli kanssa kaunis kiilto mutta lanka ei ollut kovin kivaa neulottavaa. Villa-silkkisekoite onkin ihan eri juttu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli yllättävän ihanan pehmeä neuloa, tosi joustava ja soljui mukavasti sormien välissä. Varmaan se villa tässä pehmensi, puuvilla ei anna ihan samaa tuntua siihen :)

   Poista
 2. Todella kaunis ja yksinkertainen. Tykkään todella paljon.

  VastaaPoista