8.2.2010

Helmiä sioille

Syksyllä neuleretriitissä kävin "helmet neuleessa"-työpajassa. En retriitin jälkeen tehnyt mitään helmitöitä, tosin selailin todella paljon erilaisia ohjeita. Huiveja, pipoja (mm Odessa!) jne. Mutta en tiennyt, mistä aloittaa. Mistä lähtis etsimään oikeanlaisia helmiä ja mikä on oikea ohje mulle.

Sitten tuli tammikuu ja Ravelryn SKA-ryhmässä haasteena helmet sukissa. Kuukauden "mysteerisukkana" oli Gansey Girl, oikein-nurin-helmet-neuleessa tekniikat. Lähdin vähän soitellen sotaan. Ensin ostin vahingossa liian pienet helmet (ei mennyt virkkuukoukku edes läpi!), mutta sitten tilasin Helmimerestä nämä valkoiset helmet. Ne sopii ko nenä naamaan tämän langan kanssa ja tähän ohjeeseen! Helmet on kokoa 6/0 ja tykkäsin tehdä näitä sukkia kovasti!

Lankana on Knitpicksin Essential värissä "pine". Se kyllä on just eikä melkein pine-värinen. Sukat on ihanat. Helmitöitä teen varmasti enemmän tästä eteenpäin! :) Kiitos MarjaA opettamisesta.

5 kommenttia:

 1. Ihanat sukat!
  Mietin tänään et mihin oot vallan kadonnu! <3

  VastaaPoista
 2. heippa.

  oletpas tehnyt kauniit sukat. helmet on minulla vielä jääneet kokematta.

  mistä olet saanut knitpicksin lankaa? saako sitä tilattua jo suomeenkin? näyttää nimittäin tosi hyvälle.

  VastaaPoista
 3. Niin kauniit sukat! Helmet sopivat lankaan tosi hyvin.a

  VastaaPoista
 4. Liisa, täällähän mä. Töissä :)

  Minna, vierailin jenkeissä muutama vuosi sitten muutaman viikon ajan, jolloin tilasin noita Knitpicksin lankoja omaan majapaikkaan. Toi Essential on ainakin tosi ihanan pehmeä sukkalanka! :)

  Anna-Kaisa, kiitos :) Itse tykkään kanssa!

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniit sukat! Mulle tää helmi aihe on vielä ihan vierasta, pitäis joskus tutustua siihen paremmin!

  VastaaPoista