8.6.2009

Apua?

Yllä oleva kuva on äitini perintökoneesta, Singer Samba 6 (näin lukee kyljessä). Itselle ei ihan täysin aukea, että mitä kaikkea koneella pystyy tekemään. Osaako joku kertoa, mitä mistäkin napista tapahtuu? Sen verran olen saanut selville jo, että siksakin ja neulan paikan osaan valita sekä suoran ompeleen ja edestakaisin ompeleen.

Onko tuossa alhaalla pyöreässä rullassa A-D vaihtoehdot ehkä napinläpeä varten? Onko koneella mahdollista tehdä joustinommelta? Onko tuo missä valitaan siksak ja on kuva kahdesta neulasta ja yhdestä neulasta niin kertomus siitä, että kaksoisneulalla on mahdollista ommella?

Manuaalia en ole onnistunut löytämään, kaikki vinkit otetaan vastaan, että saisin koneesta kaiken irti! :)

6 kommenttia:

 1. Sen verran osaan sanoa, että A-D on tosiaankin kaikki 4 napinläven vaihetta (yhteensuuntaan - salpa - takaisin - salpa).

  VastaaPoista
 2. Pyörylän keskellä on nappi, jota painamalla pystyt pakittamaan.

  VastaaPoista
 3. Jos nään oikein niin 7 ja 9 on jousto-ompeleita, mutta miten ne saa käyttöönsä, en osaa sanoa. Arvaisin, että valitsemalla pistonpituudeksi keltaisen kohtan, niin saa "keltaiset" ompeleet käyttöönsä. Kaksoisneulaa voi käsittääkseni käyttää koneessa kuin koneessa. Siksakkia en suosittele kokeilemaan kaksoisneulalla ;)

  VastaaPoista
 4. Oranssit ovat jousto-ompeleita, kaksoisneula käy vissiin kaikkiin koneisiin. Muuten näyttää suht samalta kuin omani (Singer Pretty Woman), mutta tuo nuolet eri suuntiin ja iso kaksoispötkylä keskellä on kyllä ihan outo.

  VastaaPoista
 5. Oi kiitos kovasti :D Jousto-ommelta ja piilo-ommelta olenkin kaivannut, mutta nyt tiedän miten ne toimivat.

  Villasukka, tuo jota sinä et tunnistanut niin mulla se siirtää neulan paikkaan (oikeaan reunaan, keskelle, vasempaan reunaan) :)

  VastaaPoista
 6. http://www.singerco.com/accessories/manuals.html ootko tuolta koittanu löytää manuaalia?

  VastaaPoista