6.1.2016

Lahjoja pikkupojille


Palataan hetkeksi vielä joululahjoihin; jaoin muutamat joululahjat teemoittain pariin eri postaukseen. Tässä esittelen lahjaksi jouluna/joulun alla ommeltuja vaatteita sukulaispojille - niille harvemmin tulee ommeltua/neulottua mitään. Nyt kuitenkin innostuneena päätin näin tehdä. 

Viisi vuotta täyttänyt velipuoleni sai Noshin ilmaiskaavalla trakoripaidan koossa 128 cm. Tein myös trikoopipon oheen, joka vähän pilkistää kuvasta. Se ei ollut omaan makuun tarpeeksi onnistunut, mutta ajanee asiansa vaikka kevät/kesäpipona sitten. Kangas on Mussukat-nettikaupasta Trakotrit jerseytä. 


Siskoni kolme vuotiaalle taas ompelin parikin vaatetta pukin pakettiin. Ehta-kaavalla Eurokankaan pallotrikoista ensin peruspaidan, johon tuli harjoiteltua myös hieman kantin laittamista kaulukseenkin. Tämä oli todella leveä malli ihan paitapaidaksi, täytyisi kaivella vanhoja lehtiä jne kaapista, että löytyisi joku kapeampi paita myös raglanversiona. Koko 92 cm. Ja Noshin ilmaiskaavoilla (legginsit ja paita) nämä setit. Legginseitä muokkasin siten, että lisäsinkin resorit niin mahaan kuin lahkeisiin. Paita on sellaisenaan 86/92cm kokoine. Kangas on Riiviö-kangasta Käpyseltä. Nappasin tämän 50 cm korkean palan Tampereen messuilta mukaan, ajatuksena nimenomaan siskonpojalle ompeleminen. Musta trikoo on Eurokankaan paksuhkoa mustaa trikoota. 


Viimeisenä samalla Noshin ilmaiskaavalla 86/92 cm koossa myäs perustrikoo. Pallotrikoo on samaa kuin aiemmassa Ehta-kaavalla tehdyssä, kuviotrikoo taas Eurokankaasta myös mukaan napattua. Se sattui hieman harmaantumaan esipesussa, mutta aika hyvin noissa silti värit tuntui pysyvän. Toivottavasti olivat sopivia vaatteita, tai ainakin sitten on seuraavassa koossa vähän jotain odottamassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti