31.3.2009

Vapaapäiväilyä

Suoritin eilen AMK-tutkintoni viimeisen tentin, nyt odotellaan insinöörityötä tarkastuksesta firmalta ja koululta, jotta saan kansittaa sen ja suorittaa seminaarin ja kypsyysnäytteen. Niinpä päivisin on nyt vain ja ainoastaan aikaa. Se on oikeastaan aika haasteellista. Ajan kulutus nimittäin. Ei ole koulua, ei harjoitustöitä, ei tentteihin lukua. Ei koulun ohella osa-aikatyötä kaupan kassalla. Ei mitään muuta kuin aikaa.


Tänään kulutin aikaa tekemällä itsenäisen excursion Lankamaailma Nordiaan Oulunkylään sekä Menita Outletiin Soukkaan. Itse asun niiden välissä Sellon lähettyvillä, joten yhtä pitkä matka molempiin ja ne menee eri suuntiin vielä. Sopivasti aikaa saa kulutettua. Nordiassa en ole aikaisemmin käynyt, mutta se oli ihanan selkeä ja yksinkertainen ja hinnat hyvin esillä ja tykkäsin. Mukaan tarttui Zitronin Trekking Hand Artia kaksi vyyhteä, Maijaa pari kerää, Gjestalin Siljaa pari kerää ja Gjestalin Raggegarnia myöskin kokeiltavaksi. Rahaa meni tosi vähän! Mieltä jäi vielä houkuttelemaan Maijan ja Jannen tukkupakkaukset, 36e/kg..!

Menita Outletista lähdin hakemaan Grisgnascon Merinosilkiä Kristelin Springtimeswirl KALiin. Mukaan tarttui myös yksiväristä Austermann Stepiä violettina sekä kerä beigeä Schachenmayer Nomotta Alpakkaa. Mulla on sitä samaa lankaa ostettu vuosia sitten Saksasta (eikös se ole vuosia, jos siitä on yli 2 vuotta? :D) ja loppui kesken kun koetin viimeisestä 1,5 kerästä pipoa tehdä. Ei ihan samaa värierää yllättäen ole, mutta ehkä siinä beigessä se sävyero ei niinkään näy.


Sen lisäksi olen kuluttanut aikaa blogikoirien kanssa. Nuoremman kanssa opetellaan tavaroista luopumista (suomeksi siis "irti"-käskyä :D) Pieni koira väsähtää nopeasti sellaisissa leikeissä.

Isomman blogikoiran kanssa taas on aivoaktivointia myöskin harrasteltu, tosin erilaisten etsi-ja-tuhoa-leikkien muodossa. Lempparileikki on laittaa vessapaperi/talouspaperirullaan jotain nameja, viedä koira eteiseen odottamaan, piilottaa rulla ja pyytää koiraa ensin etsimään rullan, jonka jälkeen vasta saa pohtia miten tuhota rullan, että saa namit. Ollaan myös molempien kanssa harjoiteltu yhdessä ulkoilemista hihnassa ja pienen kanssa erilaisten asioiden ohittelemista.

Nyt neulomaan ja katsomaan nauhalta Private Practicea. Tallentava digiboksi = rakkaus.

3 kommenttia:

  1. Ihania lankoja. Tiedän tunteen, kun pitkä urakka loppuu eikä ole työtäkään, mikä täyttäisi päiviä. Toisaalta se on niin ihanaa, kun ei ole mitään pakollista.

    VastaaPoista
  2. Mahtaa olla helpottunut (ja samalla vähän tyhjä) olo, kun alkaa opinnot olla lähes tehty. Itsellä tuohon pisteeseen on vielä muutama vuosi. Ihania lankojakin olit löytäny, tommonen lankakauppa- ja koirapäivä rentouttas kyllä mielen :)

    VastaaPoista
  3. Tallentava digiboksi on munkin elämän suuri rakkaus! (Tai ainakin yksi niistä)

    VastaaPoista