7.1.2009

Sandra-palmikkoa viimein


Sain kuvattua valmistuneen liivin jo uutena vuotena (tai ihan siinä niillä rajoilla), mutta blogaaminen jäi kun tuli vähän ongelmia kotona (sain karvakuononi vasta uutena vuotena itselleni exän lähtiessä ulkomaille, ja blogikoira ei olekaan sopeutunut uuteen asuntoon toivotulla tavalla ja on päättänyt protestoida asiaa ulvomalla yksin ollessaan...). Mutta nyt kun vietän aikaa sohvalla viltin alla flunssan kourissa, niin ajattelin blogata. Saanen siis esitellä, palmikkoliivipaituli Sandrasta.

I took the photos already about a week ago, but haven't been able to blog 'cause of lack of time. Now I'm spending my time under the fleece quilt at the sofa with flu so I have some time to blog. So let me introduce you, the cable sweater vest whatever from Sandra magazine.

Malli oli aika addiktoiva neuloa, koko ajan tapahtui jotain ja hihojen rakenne oli itelleni uusi. Niissä ei luotu yhtään uutta silmukkaa, vaan pääteltiin palmikon ollessa "auki", jolloin yläreuna leveni alareunaan verraten. Jos tekisin jotain toiste, jättäisin alareunan salmiakit pois ja neuloisin joustimen tilalle. Tällä hetkellä mietin lisäänkö vielä joustimen, toisaalta tuo on vähän iso muutenkin ja on näinä pakkaspäivinä mennyt sisällä hupparin päällä hyvin lämmittämässä ja ei tunnu huonolta yhtään.

The pattern was really addictive. There was something going on all the time and the construction to make the sleeves was new to me. It didn't request for casting on any stitches, but when the cable was "open", you casted OFF the sleeves and it made the top part to be wider than the bottom. If I think about it, I would do the only one thing different. Leave the bottom cable pattern away and add ribbing there. I'm actually thinking about adding the ribbing althought it has been really comfy on these cold winter days here atm over a hoodie.

Malli/pattern: Model 8 Light grey slipover with cable and diamond pattern from Sandra Magazine September 2008
Koko/size: 20/22 (dunno what that size does mean althought...)
Lanka/yarn: Novita 7 Veljestä, keskiharmaa, 4,4 kerää (660 g)
Puikot/needles: 4,0 mm Addit

8 kommenttia:

 1. Ihana! En yleensä tykkää liiveistä, mutta tossa on jotain "sitä", että voisin tehdä itselleni.

  VastaaPoista
 2. Aika erilainen neule, mutta mielenkiintoisen ja erittäin käyttökelpoisen näköinen. Sellainen supermukava, mutta silti edustava vaate! Kaulus on ihana.

  VastaaPoista
 3. OIoioi miten hieno neule! Täytyypä tutkia saisko tuon lehden vielä jostain. :-)

  VastaaPoista
 4. Näyttää tosi mukavalta. Ja on nähtävästi monikäyttöinen, kun ton vyön kanssa on heti asiallisen työvaatteen näköinen.

  VastaaPoista
 5. Tosi nätin näköinen neule. Mukavaa törmätä blogeissa välillä vähän erilaisen näköisiin neuleisiinkin.

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia kaikille kommenteista! :)

  Villasukka: mulla ei montaa liiviä ole, kun en tule niiden kanssa toimeen, mutta tää osu vaan mallina niin, että "tahdon ton!" :)

  Jaana: jep, erittäin mukava on. Sohvalla on ollut ihana maata tän alla ja keväämmällä varmaan ulkona menee hupparin päällä hyvin lämmikkeenä :)

  Vilma: kokeilin kaikkia erilaisia virityksiä, mm sen saa erilaiseksi myös jos laittaa vyön ylemmäs ns empirelinjalle ja mustat suorat housut niin heti on taas erinäkönen (= ns virastokelpoisempi) tapa käyttää :)

  Kiitoksia kaikille kommenteista! :)

  VastaaPoista
 7. Onpas muhkea liivi. Ei ihan perinteinen ainakaan :D ja monikäyttöiseltäkin näyttää!

  VastaaPoista