30.12.2008

Alet ja muuta


Tilasin jokin aika sitten Custom Knits-kirjan, ja olen rakastunut siihen. Nyt kun joululahjaneulonnoilta pääsi eroon, niin aloitin sieltä ensimmäistä suosikkiohjettani, Slinky Ribs (ravelry-linkki) pitkähihaisena. Lankana Gjestalin Janne (jonka tilasin Tapion kaupasta). Mittasin ja mallasin ja tein mallitilkun ja huomasin, että kokoni menee juuri kahden koon väliin (36 tai 42, itse 39). Siinä sitten mietin ja pähkäilin ja päätin, että teen 42 koon, ettei kinnaa liikaa. Neule neulotaan ylhäältä alaisin istutetuin hihoin ja kun olin päässyt kappaleiden yhdistämiseen, niin kokeilin. Yläosan joustinosuus istuu täydellisesti, mutta kun suora osuus alkaa, niin se on SÄKKI. Oon selkeästi eri paria ylä- ja alayläosassani. Mietin, että puran tuohon joustimen loppuun asti (nyyh, 15 cm pyörönä .. !) ja kaventelen joustimen loputtua molemmista kyljistä jonkin verran silmukoita pois. Jos se auttaisi vaikka.. :)


Aleihin ehdin kanssa jo. Novita poistaa tämän ihanan sävyn Isoveljestä (kuten sen keltaisenkin, josta neuloin Passionin johon ohje tulossa jossain vaiheessa jos saan kasaan..) ja piti sitten käydä hamstraamassa. Aluksi oli tarkoitus käydä katsomassa, paljon maksaa mutta kun tarjous oli 3e/kerä (norm. 3,70e/kerä) niin pakko se oli se kilo sitä hakea pois. Tiedä sitten mitä tästä tekisi.. :D

Sorry, this time only in finnish!

4 kommenttia:

 1. Mä tilasin Custom Knitsin eilen enkä malta odottaa...

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoiselta näyttäis tuo Custom Knits... Ääh, mulla on jo neulekirjoja vaikka muille jakaa... Jos sittenkin tilais?

  VastaaPoista
 3. Mä tykkään siitä kirjasta ihan kamalasti, siinä on tosi kivoja ohjeita PLUS mielettömän hyviä vinkkejä joka ohjeen kohdalla "näin modaat itsellesi sopivan" ja takana ihan kokonainen kappale, joka kertoo miten saa just omanlaisen vaatteen :) Suosittelen lämpimästi! :)

  VastaaPoista
 4. auttaako yhtään, jos sanon että se yläosa myös venyy aika paljon?

  VastaaPoista